Albanië +355
Albanië, een schilderachtig land gelegen in Zuidoost-Europa, bekend om zijn rijke culturele erfgoed en prachtige landschappen, heeft een uniek landcodenummer toegewezen gekregen voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is onmisbaar voor iedereen die vanuit het buitenland naar Albanië wil bellen.

Hoe te bellen naar Albanië:

Om naar Albanië te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.  2.  Voer het landcodenummer van Albanië in, +355.

  3.  Kies het lokale Albanese nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Albanië kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: Noodnummers zoals 112 zijn ook in Albanië actief. Het is echter altijd goed om lokale noodnummers te kennen bij een bezoek aan het land.

Tijdzone: Albanië ligt in de Central European Time Zone (CET), UTC +1, of UTC +2 tijdens de zomertijd. Houd rekening met het tijdsverschil bij het bellen.