Algerije +213
Algerije, een fascinerend land in Noord-Afrika, bekend om zijn rijke geschiedenis en diverse landschappen, van de Middellandse Zeekust tot de Sahara-woestijn, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is cruciaal voor iedereen die vanuit het buitenland naar Algerije wil bellen.

Hoe te bellen naar Algerije:

Om naar Algerije te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Algerije in, +213.

  3. Kies het lokale Algerijnse nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Algerije kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Algerije is 112 het algemene noodnummer. Het is raadzaam om ook andere lokale noodnummers te kennen tijdens je verblijf.

Tijdzone: Algerije ligt in de Central European Time Zone (CET), UTC +1. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.