Andorra +376
Andorra, een klein, maar betoverend land genesteld in de oostelijke Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje, staat bekend om zijn bergachtige terrein en als een wintersportbestemming. Voor internationale communicatie is het essentieel om het unieke landcodenummer van Andorra te kennen. Dit nummer is onmisbaar voor iedereen die vanuit het buitenland naar Andorra wil bellen.

Hoe te bellen naar Andorra:

Om naar Andorra te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Andorra in, +376.

  3. Kies het lokale Andorrese nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Andorra kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Andorra is 112 het algemene noodnummer. Het is altijd handig om lokale noodnummers te kennen bij een bezoek aan het land.

Tijdzone: Andorra ligt in de Central European Time Zone (CET), UTC +1, of UTC +2 tijdens de zomertijd. Houd rekening met het tijdsverschil bij het bellen.