Angola +244
Angola, een land met een rijke culturele geschiedenis en indrukwekkende natuurlijke schoonheid, gelegen aan de westkust van Zuidelijk Afrika, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is van vitaal belang voor iedereen die vanuit het buitenland naar Angola wil bellen.

Hoe te bellen naar Angola:

Om naar Angola te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Angola in, +244.

  3. Kies het lokale Angolese nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Angola kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Angola is 112 niet het standaard noodnummer. Het is belangrijk om lokale noodnummers te kennen, die kunnen variëren afhankelijk van de regio.

Tijdzone: Angola ligt in de West-Afrikaanse Tijdzone (WAT), UTC +1. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.