Antarctica +672
Antarctica, het meest afgelegen en ongerepte continent op aarde, bekend om zijn uitgestrekte ijsvlaktes en unieke wildlife, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor communicatie met onderzoeksstations en individuen op dit ijzige continent.

Hoe te bellen naar Antarctica:

Om naar Antarctica te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Antarctica in, +672.

  3. Kies het specifieke nummer van het onderzoeksstation of de persoon in Antarctica.

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Antarctica kunnen bijzonder kostbaar zijn. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Gezien de hoge kosten en beperkte telecommunicatie-infrastructuur, zijn alternatieven zoals satellietinternetbellen meer gangbaar op Antarctica.

Noodnummers: Gezien de unieke aard van Antarctica, zijn er geen standaard noodnummers zoals 112 of 911. Communicatie in noodgevallen gebeurt meestal via satelliettelefoons en specifieke protocollen van onderzoeksstations.

Tijdzone: Antarctica heeft geen officiële tijdzone, gezien het feit dat het continent alle tijdzones overlapt. Onderzoeksstations gebruiken vaak de tijdzone van hun thuisland of de tijdzone van het land dat de logistiek voor het station verzorgt.