Armenië +374
Armenië, een land met een diepgewortelde geschiedenis en rijke culturele tradities, gelegen in de bergachtige Kaukasusregio van Eurazië, heeft een uniek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is onontbeerlijk voor iedereen die vanuit het buitenland naar Armenië wil bellen.

Hoe te bellen naar Armenië:

Om naar Armenië te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Armenië in, +374.

  3. Kies het lokale Armeense nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Armenië kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Armenië is 911 of 112 het algemene noodnummer. Het is raadzaam om deze nummers bij de hand te hebben tijdens je verblijf.

Tijdzone: Armenië ligt in de Armenia Time Zone (AMT), UTC +4. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.