Australië +61
Australië, een uitgestrekt en divers land bekend om zijn unieke natuur, levendige steden en rijke inheemse cultuur, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is onmisbaar voor iedereen die vanuit het buitenland naar Australië wil bellen.

Hoe te bellen naar Australië:

Om naar Australië te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Australië in, +61.

  3. Kies het lokale Australische nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Australië kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Australië zijn de algemene noodnummers 000 voor noodgevallen en 112 voor mobiele telefoons. Het is handig om deze nummers bij de hand te hebben.

Tijdzone: Australië heeft meerdere tijdzones, variërend van UTC +8 in het westen tot UTC +10 in het oosten, met enkele gebieden die zomertijd toepassen. Houd rekening met deze variaties bij het bellen.