Azerbeidzjan +994
Azerbeidzjan, een land rijk aan culturele geschiedenis en natuurlijke schoonheid, gelegen op het kruispunt van Oost-Europa en West-Azië, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is cruciaal voor iedereen die vanuit het buitenland naar Azerbeidzjan wil bellen.

Hoe te bellen naar Azerbeidzjan:

Om naar Azerbeidzjan te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Azerbeidzjan in, +994.

  3. Kies het lokale Azerbeidzjaanse nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Azerbeidzjan kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Azerbeidzjan is 102 het nummer voor de politie, 103 voor een ambulance en 101 voor de brandweer. Het is raadzaam om deze nummers bij de hand te hebben.

Tijdzone: Azerbeidzjan ligt in de Azerbaijan Time Zone (AZT), UTC +4. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.