De Bahama's +1-242
De Bahama's, een archipel van betoverende eilanden en cays bekend om hun prachtige stranden en helderblauwe wateren, gelegen in het hart van het Caribisch gebied, hebben een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar de Bahama's wil bellen.

Hoe te bellen naar de Bahama's:

Om naar de Bahama's te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van de Bahama's in, +1-242.

  3. Kies het lokale nummer binnen de Bahama's.


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar de Bahama's kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In de Bahama's is 911 het algemene noodnummer, vergelijkbaar met veel andere landen.

Tijdzone: De Bahama's liggen in de Eastern Standard Time Zone (EST), UTC -5, of UTC -4 tijdens de zomertijd. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.