Bangladesh +880
Bangladesh, een levendig land in Zuid-Azië, bekend om zijn weelderige groene landschappen en rijke culturele erfgoed, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar Bangladesh wil bellen.

Hoe te bellen naar Bangladesh:

Om naar Bangladesh te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Bangladesh in, +880.

  3. Kies het lokale Bengaalse nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Bangladesh kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Bangladesh zijn de algemene noodnummers 999 voor alle noodgevallen en 199 voor brandweer. Het is raadzaam om deze nummers bij de hand te hebben.

Tijdzone: Bangladesh ligt in de Bangladesh Time Zone (BDT), UTC +6. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.