Benin +229
Benin, een land rijk aan cultureel erfgoed en natuurlijke schoonheid, gelegen in West-Afrika, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is van cruciaal belang voor iedereen die vanuit het buitenland naar Benin wil bellen.

Hoe te bellen naar Benin:

Om naar Benin te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Benin in, +229.

  3. Kies het lokale Beninse nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Benin kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Benin is 112 het algemene noodnummer voor noodgevallen. Het is raadzaam om dit nummer bij de hand te hebben.

Tijdzone: Benin ligt in de West-Afrikaanse Tijdzone (WAT), UTC +1. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.