Bhutan +975
Bhutan, een koninkrijk genesteld in de Himalaya, bekend om zijn monastieke forten en diepe spirituele tradities, heeft een uniek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is onmisbaar voor iedereen die vanuit het buitenland naar Bhutan wil bellen.

Hoe te bellen naar Bhutan:

Om naar Bhutan te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Bhutan in, +975.


  3. Kies het lokale Bhutanese nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Bhutan kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Bhutan is 112 het algemene noodnummer voor noodgevallen. Het is raadzaam om dit nummer bij de hand te hebben.

Tijdzone: Bhutan ligt in de Bhutan Time Zone (BTT), UTC +6. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.