Bosnië en Herzegovina +387
Bosnië en Herzegovina, een land met een rijke historie en prachtige natuurlijke landschappen, gelegen in het hart van Zuidoost-Europa, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is cruciaal voor iedereen die vanuit het buitenland naar Bosnië en Herzegovina wil bellen.

Hoe te bellen naar Bosnië en Herzegovina:

Om naar Bosnië en Herzegovina te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Bosnië en Herzegovina in, +387.


  3. Kies het lokale nummer binnen Bosnië en Herzegovina (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Bosnië en Herzegovina kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Bosnië en Herzegovina zijn de algemene noodnummers 122 voor politie, 123 voor brandweer en 124 voor ambulance. Het is handig om deze nummers bij de hand te hebben.

Tijdzone: Bosnië en Herzegovina ligt in de Central European Time Zone (CET), UTC +1, of UTC +2 tijdens de zomertijd. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.