Brazilië +55
Brazilië, een land vol levendigheid en diversiteit, bekend om zijn carnaval, voetbalpassie en het Amazoneregenwoud, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar Brazilië wil bellen.

Hoe te bellen naar Brazilië:

Om naar Brazilië te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Brazilië in, +55.


  3. Kies het lokale Braziliaanse nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Brazilië kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Brazilië zijn de algemene noodnummers 190 voor politie, 192 voor ambulance en 193 voor brandweer. Het is handig om deze nummers bij de hand te hebben.

Tijdzone: Brazilië heeft meerdere tijdzones, variërend van UTC -2 tot UTC -5, afhankelijk van de regio. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.