Brunei +673
Brunei, een klein maar welvarend sultanaat op het eiland Borneo, bekend om zijn weelderige regenwouden en rijke culturele erfgoed, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is cruciaal voor iedereen die vanuit het buitenland naar Brunei wil bellen.

Hoe te bellen naar Brunei:

Om naar Brunei te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Brunei in, +673.


  3. Kies het lokale Bruneise nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Brunei kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Brunei is 991 het nummer voor een ambulance en 993 voor de brandweer. Het is raadzaam om deze nummers bij de hand te hebben.

Tijdzone: Brunei ligt in de Brunei Darussalam Time Zone (BNT), UTC +8. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.