Bulgarije +359
Bulgarije, een land met een rijke historische achtergrond en prachtige natuur, gelegen in Zuidoost-Europa aan de Zwarte Zee, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is van essentieel belang voor iedereen die vanuit het buitenland naar Bulgarije wil bellen.

Hoe te bellen naar Bulgarije:

Om naar Bulgarije te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Bulgarije in, +359.


  3. Kies het lokale Bulgaarse nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Bulgarije kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Bulgarije zijn de algemene noodnummers 112 voor alle noodgevallen. Het is handig om dit nummer bij de hand te hebben.

Tijdzone: Bulgarije ligt in de Eastern European Time Zone (EET), UTC +2, of UTC +3 tijdens de zomertijd. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.