Burkina Faso +226
Burkina Faso, een land met een rijke culturele tapestry en een levendige geschiedenis, gelegen in West-Afrika, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is onmisbaar voor iedereen die vanuit het buitenland naar Burkina Faso wil bellen.

Hoe te bellen naar Burkina Faso:

Om naar Burkina Faso te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Burkina Faso in, +226.


  3. Kies het lokale nummer in Burkina Faso (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Burkina Faso kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Burkina Faso is 17 het nummer voor politie, 18 voor brandweer en 112 voor medische noodgevallen. Het is raadzaam om deze nummers bij de hand te hebben.

Tijdzone: Burkina Faso ligt in de Greenwich Mean Time Zone (GMT), UTC +0. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.