Burundi +257
Burundi, een land met een rijke culturele geschiedenis en natuurlijke schoonheid, gelegen in het hart van Afrika, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar Burundi wil bellen

Hoe te bellen naar Burundi:

Om naar Burundi te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Burundi in, +257.

  3. Kies het lokale Burundese nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Burundi kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Burundi is 117 het nummer voor politie en 118 voor ambulance en brandweer. Het is raadzaam om deze nummers bij de hand te hebben.

Tijdzone: Burundi ligt in de Central Africa Time Zone (CAT), UTC +2. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.