Cambodja +855
Cambodja, een land met een diepgaande historische rijkdom en adembenemende natuurlijke landschappen, gelegen in Zuidoost-Azië, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is van cruciaal belang voor iedereen die vanuit het buitenland naar Cambodja wil bellen.

Hoe te bellen naar Cambodja:

Om naar Cambodja te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Cambodja in, +855.


  3. Kies het lokale Cambodjaanse nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Cambodja kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Cambodja zijn de algemene noodnummers 117 voor politie en 119 voor ambulance. Het is raadzaam om deze nummers bij de hand te hebben.

Tijdzone: Cambodja ligt in de Indochina Time Zone (ICT), UTC +7. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.