Chili +56
Chili, een land dat zich uitstrekt langs de zuidwestkust van Zuid-Amerika, bekend om zijn gevarieerde landschappen en rijke culturele erfgoed, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is onmisbaar voor iedereen die vanuit het buitenland naar Chili wil bellen.

Hoe te bellen naar Chili:

Om naar Chili te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Chili in, +56.

  3. Kies het lokale Chileense nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Chili kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Chili zijn de algemene noodnummers 131 voor ambulance, 132 voor brandweer en 133 voor politie. Het is handig om deze nummers bij de hand te hebben.

Tijdzone: Chili heeft meerdere tijdzones, variërend van UTC -3 in het grootste deel van het land tot UTC -5 in Paaseiland. Houd rekening met deze variaties bij het plannen van telefoongesprekken.