China +86
China, een land van immense historische rijkdom en culturele diversiteit, uitgestrekt over Oost-Azië, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar China wil bellen

Hoe te bellen naar China:

Om naar China te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van China in, +86.


  3. Kies het lokale Chinese nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar China kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In China zijn de algemene noodnummers 110 voor politie, 119 voor brandweer en 120 voor ambulance. Het is handig om deze nummers bij de hand te hebben.

Tijdzone: China hanteert één standaardtijdzone voor het hele land, China Standard Time (CST), UTC +8. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken.