Cuba +53

Cuba, een eilandstaat rijk aan historische charme en culturele pracht, gelegen in het Caribisch gebied, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is cruciaal voor iedereen die vanuit het buitenland naar Cuba wil bellen.


Hoe te bellen naar Cuba:

Om naar Cuba te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Cuba in, +53.


  3. Kies het lokale Cubaanse nummer.

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Cuba kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Cuba is 106 het nummer voor de politie, 105 voor brandweer en 104 voor medische noodgevallen. Het is handig om deze nummers bij de hand te hebben.

Tijdzone: Cuba ligt in de Cuba Standard Time Zone (CST), UTC -5, en past zomertijd toe. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.