Cyprus +357

Cyprus, een eiland rijk aan geschiedenis en cultuur, gelegen in de oostelijke Middellandse Zee, heeft een specifiek landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar Cyprus wil bellen.

Hoe te bellen naar Cyprus:

Om naar Cyprus te bellen, volg je deze stappen:

  1. Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.


  2. Voer het landcodenummer van Cyprus in, +357.


  3. Kies het lokale Cypriotische nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Cyprus kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Cyprus is 112 het algemene noodnummer voor alle noodgevallen. Het is handig om dit nummer bij de hand te hebben.

Tijdzone: Cyprus ligt in de Eastern European Time Zone (EET), UTC +2, of UTC +3 tijdens de zomertijd. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van telefoongesprekken over verschillende tijdzones heen.