Estland +372

Estland, een land in Noord-Europa, bekend om zijn digitale innovaties en natuurlijke schoonheid, heeft een uniek landcodenummer toegewezen gekregen voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar Estland wil bellen.


Hoe te bellen naar Estland

Om naar Estland te bellen, volg je deze stappen: 

1 Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het landcodenummer van Estland in, +372.

3 Kies het lokale Estse nummer.

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Estland kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Estland is het algemene noodnummer 112 voor alle noodgevallen. Het is aan te raden dit nummer bij de hand te hebben tijdens je verblijf.

Tijdzone: Estland ligt in de Eastern European Time Zone (EET), UTC +2, en UTC +3 tijdens de zomertijd. Houd rekening met het tijdsverschil bij het bellen.