Filipijnen +63

De Filipijnen, een archipel in Zuidoost-Azië, bekend om zijn prachtige eilanden en rijke culturele geschiedenis, heeft een uniek landcodenummer toegewezen gekregen voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar de Filipijnen wil bellen.

Hoe te bellen naar Filipijnen:

Om naar de Filipijnen te bellen, volg je deze stappen:

1 Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het landcodenummer van de Filipijnen in, +63.

3 Kies het lokale Filipijnse nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar de Filipijnen kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In de Filipijnen zijn de belangrijkste noodnummers 117 of 911 voor alle noodgevallen. Het is belangrijk om deze nummers bij de hand te hebben tijdens je verblijf.

Tijdzone: De Filipijnen liggen in de Philippine Time Zone (PHT), UTC +8. Houd rekening met het tijdsverschil bij het bellen.