Gambia +220

Gambia, het kleinste land op het Afrikaanse vasteland, bekend om zijn diverse ecosystemen langs de Gambia-rivier, heeft een uniek landcodenummer toegewezen gekregen voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar Gambia wil bellen.

Hoe te bellen naar Gambia:

.Om naar Gambia te bellen, volg je deze stappen:

1 Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het landcodenummer van Gambia in, +220.

3 Kies het lokale Gambiaanse nummer.Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Gambia kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Gambia zijn de belangrijkste noodnummers 117 voor de politie en 116 voor ambulance en brandweer. Het is belangrijk om deze nummers bij de hand te hebben tijdens je verblijf.

Tijdzone: Gambia ligt in de Greenwich Mean Time Zone (GMT), zonder tijdsverschil met UTC. Houd rekening met het tijdsverschil bij het bellen.