Ghana +233

Ghana, een land in West-Afrika, bekend om zijn rijke geschiedenis en culturele diversiteit, heeft een uniek landcodenummer toegewezen gekregen voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar Ghana wil bellen.


Hoe te bellen naar Ghana:

Om naar Ghana te bellen, volg je deze stappen:

1 Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het landcodenummer van Ghana in, +233.

3 Kies het lokale Ghanese nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Ghana kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Ghana zijn de belangrijkste noodnummers 191 voor de politie, 192 voor de brandweer en 193 voor de ambulance. Het is belangrijk om deze nummers bij de hand te hebben tijdens je verblijf.

Tijdzone: Ghana ligt in de Greenwich Mean Time Zone (GMT), zonder tijdsverschil met UTC. Houd rekening met het tijdsverschil bij het bellen.