Griekenland +30

Griekenland, een land in Zuidoost-Europa bekend om zijn rijke historie, prachtige eilanden en invloed op de westerse beschaving, heeft een uniek landcodenummer toegewezen gekregen voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar Griekenland wil bellen.


Hoe te bellen naar Griekenland:

Om naar Griekenland te bellen, volg je deze stappen:

1 Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het landcodenummer van Griekenland in, +30.

3 Kies het lokale Griekse nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Griekenland kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Griekenland zijn de belangrijkste noodnummers 112 voor alle noodgevallen, 100 voor de politie, 166 voor een ambulance en 199 voor de brandweer. Het is belangrijk om deze nummers bij de hand te hebben tijdens je verblijf.

Tijdzone: Griekenland ligt in de Eastern European Time Zone (EET), UTC +2, en UTC +3 tijdens de zomertijd. Houd rekening met het tijdsverschil bij het bellen.