IJsland +354

IJsland, een eilandstaat in de Noord-Atlantische Oceaan, bekend om zijn indrukwekkende natuurlijke landschappen, vulkanen en geisers, heeft een uniek landcodenummer toegewezen gekregen voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar IJsland wil bellen.


Hoe te bellen naar IJsland:

Om naar IJsland te bellen, volg je deze stappen:

1 Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het landcodenummer van IJsland in, +354.

3 Kies het lokale IJslandse nummer.


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar IJsland kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In IJsland is het algemene noodnummer 112 voor alle noodgevallen. Het is aan te raden dit nummer bij de hand te hebben tijdens je verblijf.

Tijdzone: IJsland ligt in de Greenwich Mean Time Zone (GMT), zonder tijdsverschil met UTC. Houd rekening met het tijdsverschil bij het bellen.