India +91

India, een uitgestrekt en divers land in Zuid-Azië, bekend om zijn rijke geschiedenis, culturele diversiteit en economische groei, heeft een uniek landcodenummer toegewezen gekregen voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar India wil bellen.


Hoe te bellen naar India:

Om naar India te bellen, volg je deze stappen:

1 Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het landcodenummer van India in, +91.

3 Kies het lokale Indiase nummer.


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar India kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In India zijn de belangrijkste noodnummers 100 voor de politie, 101 voor de brandweer en 102 of 108 voor een ambulance. Het is belangrijk om deze nummers bij de hand te hebben tijdens je verblijf.

Tijdzone: India ligt in de Indian Standard Time Zone (IST), UTC +5:30. Houd rekening met het tijdsverschil bij het bellen.