Iran +98

Iran, een land in Zuidwest-Azië met een rijke historische en culturele erfenis, heeft een uniek landcodenummer toegewezen gekregen voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar Iran wil bellen.

Hoe te bellen naar Iran:

Om naar Iran te bellen, volg je deze stappen:

1 Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het landcodenummer van Iran in, +98. 

3 Kies het lokale Iraanse nummer.


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Iran kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom kunnen beperkt zijn in Iran. Wees je bewust van lokale internetreguleringen en beschikbaarheid van deze diensten.

Noodnummers: In Iran zijn de belangrijkste noodnummers 110 voor de politie, 115 voor ambulance en 125 voor de brandweer. Het is belangrijk om deze nummers bij de hand te hebben tijdens je verblijf.

Tijdzone: Iran ligt in de Iran Standard Time (IRST), UTC +3:30, en Iran Daylight Time (IRDT), UTC +4:30 tijdens de zomertijd. Houd rekening met het tijdsverschil bij het bellen.