Israël +972

Israël, een land in het Midden-Oosten bekend om zijn historische en religieuze betekenis, heeft een uniek landcodenummer toegewezen gekregen voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar Israël wil bellen.


Hoe te bellen naar Israël:

Om naar Israël te bellen, volg je deze stappen:

1 Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het landcodenummer van Israël in, +972.

3 Kies het lokale Israëlische nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is bij het bellen binnen Israël).


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Israël kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Israël zijn de belangrijkste noodnummers 100 voor de politie, 101 voor een ambulance en 102 voor de brandweer. Het is belangrijk om deze nummers bij de hand te hebben tijdens je verblijf.

Tijdzone: Israël ligt in de Israel Standard Time (IST), UTC +2, en tijdens de zomertijd in de Israel Daylight Time (IDT), UTC +3. Houd rekening met het tijdsverschil bij het bellen.