Japan +81

Japan, een eilandnatie in Oost-Azië, staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed en technologische vooruitgang. Voor internationale communicatie is Japan toegewezen met het unieke landcodenummer +81, essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar Japan wil bellen.


Hoe te bellen naar Japan:

Om naar Japan te bellen, volg je deze stappen:

1 Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Dit is bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het landcodenummer van Japan in, +81.

3 Kies het lokale Japanse nummer (zonder de eerste 0 als deze aanwezig is).


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Japan kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Het is aanbevolen om de tarieven bij je telefoonprovider te controleren.

Internetbellen: Alternatieven zoals Skype, WhatsApp, of Zoom bieden vaak goedkopere of gratis opties voor internationale gesprekken, vooral als je beschikt over een stabiele internetverbinding.

Noodnummers: In Japan zijn de belangrijkste noodnummers 110 voor de politie en 119 voor ambulance en brandweer. Het is essentieel om deze nummers bij de hand te hebben tijdens je verblijf.

Tijdzone: Japan bevindt zich in de Japan Standard Time Zone (JST), UTC +9. Houd rekening met het tijdsverschil bij het plannen van je gesprekken.

.