Kazachstan +7

Kazachstan, een uitgestrekt land in Centraal-Azië, bekend om zijn nomadische tradities, indrukwekkende landschappen en moderne steden zoals Astana en Almaty, is voor internationale telecommunicatie toegewezen met het landcodenummer +7, hetzelfde nummer dat ook door Rusland wordt gebruikt. Dit maakt het essentieel voor iedereen die vanuit het buitenland naar Kazachstan wil bellen, om zich bewust te zijn van de juiste procedure.

Hoe te bellen naar Kazachtstan:

Om naar Kazachstan te bellen, volg je deze stappen:

1 Kies de internationale uitgangscode van het land waaruit je belt. Dit is bijvoorbeeld 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het landcodenummer van Kazachstan in, +7.

3 Voer vervolgens de stadscode in (bijvoorbeeld Astana 7172, Almaty 727).


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Kazachstan kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Het is aanbevolen om de tarieven bij je telefoonprovider te controleren.

Internetbellen: Alternatieven zoals Skype, WhatsApp, of Zoom bieden vaak goedkopere of gratis opties voor internationale gesprekken, vooral als je beschikt over een stabiele internetverbinding.

Noodnummers: In Kazachstan zijn de belangrijkste noodnummers 112 voor algemene noodgevallen, 101 voor de brandweer, 102 voor de politie, en 103 voor een ambulance. Het is essentieel om deze nummers bij de hand te hebben tijdens je verblijf.

Tijdzone: Kazachstan is verdeeld in meerdere tijdzones, variërend van UTC +5 tot UTC +6. Astana en Almaty vallen bijvoorbeeld in de tijdzone UTC +6. Houd rekening met het tijdsverschil bij het plannen van je gesprekken.