Lesotho + 266

Lesotho, een enclave volledig omsloten door Zuid-Afrika, gebruikt +266 als zijn unieke landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is vereist voor iedereen die vanuit het buitenland naar Lesotho wil bellen.

Hoe te bellen naar Lesotho:

Om naar Lesotho te bellen, volg je deze stappen:

1 Kies de Internationale Uitgangscode: Dit is de code die je gebruikt om aan te geven dat je een internationaal gesprek maakt. Deze code verschilt per land; bijvoorbeeld, 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het Landcodenummer van Lesotho in: Na de uitgangscode, voer je +266 in, het landcodenummer voor Lesotho.

3 Kies het Lokale Lesothaanse Nummer: Voer vervolgens het lokale nummer in Lesotho in. Als het lokale nummer begint met een 0, laat je deze meestal weg na het invoeren van de landcode.


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: De kosten voor internationale gesprekken naar Lesotho kunnen variëren afhankelijk van je provider en het abonnement dat je hebt. Het is raadzaam om vooraf de tarieven te controleren om onverwachte kosten te voorkomen.

Internetbellen: Alternatieven zoals Skype, WhatsApp, of Zoom kunnen goedkopere of zelfs gratis internationale gesprekken bieden, mits je toegang hebt tot een stabiele internetverbinding. Deze diensten zijn vooral handig voor lange gesprekken of als je regelmatig contact moet houden met iemand in Lesotho.

Noodnummers: Houd er rekening mee dat internationale noodnummers zoals 112 of 911 niet werken in Lesotho. Zorg ervoor dat je de lokale noodnummers kent voor het geval je deze nodig hebt tijdens je verblijf in Lesotho.

Tijdzone: Lesotho bevindt zich in de Zuid-Afrikaanse Standaardtijd (SAST), UTC +2. Dit tijdsverschil is belangrijk om rekening mee te houden bij het plannen van gesprekken naar Lesotho, vooral als je belt vanuit een land met een aanzienlijk ander tijdschema.

.