Micronesio +691

De Federale Staten van Micronesia, een land verspreid over de westelijke Stille Oceaan bestaande uit meer dan 600 eilanden, gebruikt +691 als zijn unieke landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is vereist voor iedereen die vanuit het buitenland naar Micronesia wil bellen.

Hoe te bellen naar de Mirconesio:

1 Kies de Internationale Uitgangscode: Dit is de code die je gebruikt om aan te geven dat je een internationaal gesprek maakt. Deze code verschilt per land; bijvoorbeeld, 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het Landcodenummer van Micronesia in: Na de uitgangscode, voer je +691 in, het landcodenummer voor Micronesia.

3 Kies het Lokale Nummer: Voer vervolgens het lokale nummer in Micronesia in. Micronesiaanse telefoonnummers bestaan uit zeven cijfers.


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: De kosten voor internationale gesprekken naar Micronesia kunnen variëren afhankelijk van je provider en het abonnement dat je hebt. Het is raadzaam om vooraf de tarieven te controleren om onverwachte kosten te voorkomen.

Internetbellen: Alternatieven zoals Skype, WhatsApp, of Zoom kunnen goedkopere of zelfs gratis internationale gesprekken bieden, mits je toegang hebt tot een stabiele internetverbinding. Deze diensten zijn vooral handig voor lange gesprekken of als je regelmatig contact moet houden met iemand in Micronesia.

Noodnummers: Het is belangrijk om te weten dat in Micronesia, net als in veel andere landen, specifieke noodnummers bestaan voor diensten zoals politie, brandweer en ambulance. Zorg ervoor dat je deze nummers bij de hand hebt tijdens je verblijf.

Tijdzone: Micronesia bevindt zich in verschillende tijdzones, afhankelijk van de specifieke eilandengroep. De tijdzone voor de hoofdstad, Palikir, op het eiland Pohnpei, is UTC+11. Zorg ervoor dat je de lokale tijdzone van je specifieke bestemming binnen Micronesia controleert voordat je belt.