Namibië +264

Namibië, een land in zuidelijk Afrika, bekend om de Namibwoestijn langs zijn Atlantische Oceaankust, gebruikt +264 als zijn unieke landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is vereist voor iedereen die vanuit het buitenland naar Namibië wil bellen.

Hoe te bellen naar de Namibië:

1 Kies de Internationale Uitgangscode: Dit is de code die je gebruikt om aan te geven dat je een internationaal gesprek maakt. Deze code verschilt per land; bijvoorbeeld, 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het Landcodenummer van Namibië in: Na de uitgangscode, voer je +264 in, het landcodenummer voor Namibië.

3 Kies het Lokale Nummer: Voer vervolgens het lokale nummer in Namibië in. Namibische telefoonnummers bestaan meestal uit zeven cijfers. Als je een mobiel nummer belt, beginnen deze nummers vaak met een '8', gevolgd door een specifieke code die de mobiele provider aangeeft.


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: De kosten voor internationale gesprekken naar Namibië kunnen variëren afhankelijk van je provider en het abonnement dat je hebt. Het is raadzaam om vooraf de tarieven te controleren om onverwachte kosten te voorkomen.

Internetbellen: Alternatieven zoals Skype, WhatsApp, of Zoom kunnen goedkopere of zelfs gratis internationale gesprekken bieden, mits je toegang hebt tot een stabiele internetverbinding. Deze diensten zijn vooral handig voor lange gesprekken of als je regelmatig contact moet houden met iemand in Namibië.

Noodnummers: In Namibië kun je 10111 bellen voor de politie en 211111 voor een ambulance in Windhoek, de hoofdstad. Het is handig om deze informatie bij de hand te hebben voor noodgevallen.

Tijdzone: Namibië bevindt zich in de West-Afrikaanse Tijdzone (WAT), UTC +1, en tijdens de zomertijd schakelt het over naar de West-Afrikaanse Zomertijd (WAST), UTC +2. Dit tijdsverschil is belangrijk om rekening mee te houden bij het plannen van gesprekken naar Namibië, vooral als je belt vanuit een land met een aanzienlijk ander tijdschema.