Noord-Korea +850

Noord-Korea, officieel de Democratische Volksrepubliek Korea, gelegen in Oost-Azië, omvat het noordelijke deel van het Koreaanse schiereiland. Het land gebruikt +850 als zijn unieke landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is vereist voor iedereen die vanuit het buitenland naar Noord-Korea wil bellen.

Hoe te bellen naar de Noord-Korea:

1 Kies de Internationale Uitgangscode: Dit is de code die je gebruikt om aan te geven dat je een internationaal gesprek maakt. Deze code verschilt per land; bijvoorbeeld, 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het Landcodenummer van Noord-Korea in: Na de uitgangscode, voer je +850 in, het landcodenummer voor Noord-Korea.

3 Kies het Lokale Nummer: Voer vervolgens het lokale nummer in Noord-Korea in. De structuur van telefoonnummers kan variëren, en toegang tot bepaalde nummers kan beperkt zijn vanwege de strikte regelgeving van het land.

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: De kosten voor internationale gesprekken naar Noord-Korea kunnen aanzienlijk zijn, afhankelijk van je provider en het abonnement dat je hebt. Het is raadzaam om vooraf de tarieven te controleren om onverwachte kosten te voorkomen.

Communicatiebeperkingen: Noord-Korea staat bekend om zijn strikte controle op communicatie en beperkte toegang tot het internet en internationale telefoongesprekken voor de meeste burgers. Dit kan het moeilijk maken om contact te leggen met iemand binnen het land.

Noodnummers: Het verkrijgen van informatie over specifieke noodnummers binnen Noord-Korea kan uitdagend zijn vanwege de gesloten aard van het land. Voor buitenlanders die in Noord-Korea verblijven, wordt meestal geadviseerd om contact op te nemen met hun ambassade of consulaat voor noodgevallen.

Tijdzone: Noord-Korea bevindt zich in de Pyongyang Time Zone (PYT), UTC +8:30. Dit unieke tijdsverschil is belangrijk om rekening mee te houden bij het plannen van gesprekken naar Noord-Korea, vooral als je belt vanuit een land met een aanzienlijk ander tijdschema.