Oezbekistan +998

Oezbekistan, gelegen in Centraal-Azië, is bekend om zijn rijke geschiedenis, architectuur en zijdeproductie. Het gebruikt +998 als zijn unieke landcodenummer voor internationale telecommunicatie. Dit nummer is vereist voor iedereen die vanuit het buitenland naar Oezbekistan wil bellen.

Hoe te bellen naar de Oezbekistan:

1 Kies de Internationale Uitgangscode: Dit is de code die je gebruikt om aan te geven dat je een internationaal gesprek maakt. Deze code verschilt per land; bijvoorbeeld, 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het Landcodenummer van Oezbekistan in: Na de uitgangscode, voer je +998 in, het landcodenummer voor Oezbekistan.

3 Kies het Lokale Nummer: Voer vervolgens het lokale nummer in Oezbekistan in. Oezbeekse telefoonnummers bestaan meestal uit 9 cijfers

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: De kosten voor internationale gesprekken naar Oezbekistan kunnen variëren afhankelijk van je provider en het abonnement dat je hebt. Het is raadzaam om vooraf de tarieven te controleren om onverwachte kosten te voorkomen.

Internetbellen: Alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom kunnen goedkopere of zelfs gratis internationale gesprekken bieden, mits je toegang hebt tot een stabiele internetverbinding. Deze diensten zijn handig voor lange gesprekken of als je regelmatig contact moet houden met iemand in Oezbekistan.

Noodnummers: In Oezbekistan kun je 112 bellen als het algemene noodnummer voor politie, brandweer en medische hulp. Dit nummer is beschikbaar in het hele land.

Tijdzone: Oezbekistan bevindt zich in de Oezbeekse Tijdzone (UZT), UTC +5. Houd rekening met het tijdsverschil bij het plannen van gesprekken naar Oezbekistan.