Sri Lanka +94

Sri Lanka, een eilandnatie gelegen in Zuid-Azië, staat bekend om zijn prachtige landschappen, rijke cultuur en vriendelijke bevolking. Het landcodenummer voor internationale telecommunicatie is +94. Dit nummer is vereist voor iedereen die vanuit het buitenland naar Sri Lanka wil bellen.

Hoe te bellen naar de Sri Lanka:

1 Kies de Internationale Uitgangscode: Dit is de code die je gebruikt om aan te geven dat je een internationaal gesprek maakt. Deze code verschilt per land; bijvoorbeeld, 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het Landcodenummer van Sri Lanka in: Na de uitgangscode, voer je +94 in, het landcodenummer voor Sri Lanka.

3 Kies het Lokale Nummer: Voer vervolgens het lokale nummer in Sri Lanka in. Sri Lankaanse telefoonnummers bestaan meestal uit 9 cijfers.


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: De kosten voor internationale gesprekken naar Sri Lanka kunnen variëren afhankelijk van je provider en het abonnement dat je hebt. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider voordat je belt.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of zelfs gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt. Deze diensten zijn handig voor lange gesprekken of als je regelmatig contact moet houden met iemand in Sri Lanka.

Noodnummers: In Sri Lanka kun je 119 bellen voor alle noodgevallen, inclusief politie, ambulance en brandweer.

Tijdzone: Sri Lanka bevindt zich in de Indian Standard Time (IST), UTC +5:30. Houd rekening met het tijdsverschil bij het plannen van gesprekken naar Sri Lanka.