Suriname +597

Suriname, een land gelegen aan de noordoostkust van Zuid-Amerika, staat bekend om zijn diverse culturele erfgoed, weelderige regenwouden en rijke biodiversiteit. Het landcodenummer voor internationale telecommunicatie is +597. Dit nummer is vereist voor iedereen die vanuit het buitenland naar Suriname wil bellen.

Hoe te bellen naar de Suriname:

1 Kies de Internationale Uitgangscode: Dit is de code die je gebruikt om aan te geven dat je een internationaal gesprek maakt. Deze code verschilt per land; bijvoorbeeld, 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het Landcodenummer van Suriname in: Na de uitgangscode, voer je +597 in, het landcodenummer voor Suriname.] 

3 Kies het Lokale Nummer: Voer vervolgens het lokale nummer in Suriname in. Surinaamse telefoonnummers bestaan meestal uit 7 cijfers.

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: De kosten voor internationale gesprekken naar Suriname kunnen variëren afhankelijk van je provider en het abonnement dat je hebt. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider voordat je belt.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of zelfs gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt. Deze diensten zijn handig voor lange gesprekken of als je regelmatig contact moet houden met iemand in Suriname.

Noodnummers: In Suriname kun je 112 bellen voor alle noodgevallen, inclusief politie, ambulance en brandweer.

Tijdzone: Suriname bevindt zich in de Surinaamse tijdzone (SRT), UTC -3. Houd rekening met het tijdsverschil bij het plannen van gesprekken.