Thailand +66

Thailand, een prachtig land in Zuidoost-Azië, staat bekend om zijn bruisende steden, weelderige jungles en schitterende stranden. Het landcodenummer voor internationale telecommunicatie is +66. Dit nummer is vereist voor iedereen die vanuit het buitenland naar Thailand wil bellen.

Hoe te bellen naar Thailand:

1 Kies de Internationale Uitgangscode: Dit is de code die je gebruikt om aan te geven dat je een internationaal gesprek maakt. Deze code verschilt per land; bijvoorbeeld, 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het Landcodenummer van Thailand in: Na de uitgangscode, voer je +66 in, het landcodenummer voor Thailand.

3 Kies het Lokale Nummer: Voer vervolgens het lokale nummer in Thailand in. Thaise telefoonnummers bestaan meestal uit 9 cijfers.


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Thailand kunnen variëren in kosten. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider voordat je belt.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of zelfs gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt. Deze diensten zijn handig voor lange gesprekken of als je regelmatig contact moet houden met iemand in Thailand.

Noodnummers: In Thailand bel je 191 voor politie, 1669 voor ambulance en 199 voor brandweer.

Tijdzone: Thailand bevindt zich in de Indochina Time (ICT), UTC +7. Houd rekening met het tijdsverschil bij het plannen van gesprekken.