Vaticaanstad +39

Vaticaanstad, officieel de Staat van Vaticaanstad, is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld, gelegen binnen Rome, Italië. Vanwege zijn kleine omvang en beperkte infrastructuur heeft Vaticaanstad geen eigen internationale landcode. Internationale oproepen naar Vaticaanstad worden doorgaans gedaan via het Italiaanse netwerk met het landcodenummer +39, gevolgd door het netnummer van Vaticaanstad, dat 06 is.

Hoe te bellen naar Vaticaanstad:

1 Kies de Internationale Uitgangscode: Kies de code die nodig is om een internationaal gesprek te starten vanuit het land waar je je bevindt. Bijvoorbeeld, 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het Italiaanse Landcodenummer in: Voer +39 in, het landcodenummer voor Italië.

3 Voeg het Netnummer van Vaticaanstad toe: Voeg het netnummer 06 toe, gevolgd door het lokale nummer van de persoon of instelling waarnaar je belt in Vaticaanstad.

 

Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Vaticaanstad via het Italiaanse netwerk kunnen variëren in kosten. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider voordat je belt.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt.

Noodnummers: In Vaticaanstad wordt het Europese alarmnummer 112 gebruikt voor noodgevallen zoals politie, ambulance en brandweer.

Tijdzone: Vaticaanstad bevindt zich in de Centraal-Europese tijdzone (CET), UTC +1 in de winter en UTC +2 in de zomer. Houd rekening met het tijdsverschil bij het plannen van gesprekken.