Vietnam +84

Vietnam, gelegen in Zuidoost-Azië, staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke geschiedenis en diverse cultuur. Het landcodenummer voor internationale telecommunicatie is +84. Dit nummer is vereist voor iedereen die vanuit het buitenland naar Vietnam wil bellen.

Hoe te bellen naar Vietnam:

1 Kies de Internationale Uitgangscode: Dit is de code die je gebruikt om aan te geven dat je een internationaal gesprek maakt. Deze code verschilt per land; bijvoorbeeld, 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het Landcodenummer van Vietnam in: Na de uitgangscode, voer je +84 in, het landcodenummer voor Vietnam.

3 Kies het Lokale Nummer: Voer vervolgens het lokale nummer in Vietnam in. Vietnamese telefoonnummers bestaan meestal uit 9 of 10 cijfers.


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Vietnam kunnen variëren in kosten. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider voordat je belt.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of zelfs gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt. Deze diensten zijn handig voor lange gesprekken of als je regelmatig contact moet houden met iemand in Vietnam.

Noodnummers: In Vietnam bel je 113 voor politie, 114 voor brandweer en 115 voor ambulance in noodgevallen.

Tijdzone: Vietnam bevindt zich in de Indochinese tijdzone (ICT), UTC +7. Houd rekening met het tijdsverschil bij het plannen van gesprekken.