Zimbabwe +263

Zimbabwe, gelegen in zuidelijk Afrika, staat bekend om zijn spectaculaire landschappen, rijke geschiedenis en diverse flora en fauna. Het landcodenummer voor internationale telecommunicatie is +263. Dit nummer is vereist voor iedereen die vanuit het buitenland naar Zimbabwe wil bellen.

Hoe te bellen naar Zimbabwe:

1 Kies de Internationale Uitgangscode: Dit is de code die je gebruikt om aan te geven dat je een internationaal gesprek maakt. Deze code verschilt per land; bijvoorbeeld, 00 voor de meeste Europese landen, en 011 voor de VS en Canada.

2 Voer het Landcodenummer van Zimbabwe in: Na de uitgangscode, voer je +263 in, het landcodenummer voor Zimbabwe.

3 Kies het Lokale Nummer: Voer vervolgens het lokale nummer in Zimbabwe in. Zimbabweaanse telefoonnummers bestaan uit 9 cijfers.


Belangrijke Aandachtspunten:

Netwerkkosten: Internationale gesprekken naar Zimbabwe kunnen variëren in kosten. Controleer de tarieven bij je telefoonprovider voordat je belt.

Internetbellen: Overweeg alternatieven zoals Skype, WhatsApp of Zoom voor goedkopere of zelfs gratis internationale gesprekken, vooral als je een stabiele internetverbinding hebt. Deze diensten zijn handig voor lange gesprekken of als je regelmatig contact moet houden met iemand in Zimbabwe.

Noodnummers: In Zimbabwe bel je 999 voor politie, 994 voor ambulance en 993 voor brandweer in noodgevallen.

Tijdzone: Zimbabwe bevindt zich in de Centraal-Afrikaanse tijdzone (CAT), UTC +2. Houd rekening met het tijdsverschil bij het plannen van gesprekken.